tirsdag 17. mai 2011

Interkommunalt samarbeid om fremmedspråk i Levanger

I løpet av skoleåret 2010/2011 har Levanger videregående skole etablert et samarbeid med Levanger kommune for å forsøke å bedre kvaliteten på fremmedspråksundervisningen for kommunens 13-19 åringer.

Samarbeidet startet i det små et par år tidligere. Som mange i skolen vet var det vanskelig å skaffe nok kvalifiserte lærere idet alle elever skulle ha fremmedspråk i ungdomsskolen. En av kommunens rektorer tok da kontakt med Levanger videregående skole for å se på muligheten for å benytte våre lærere i fransk og spansk. Dette samarbeidet har så utviklet seg og idag er vi stolte av å tilby fransk og spansk med lærere fra Levanger videregående skole til 3 av kommunens sentrumsnære ungdomsskoler.

For å få til et slikt samarbeid er det viktig med kommunikasjon mellom de kommunale områdene. I Levanger har vi etablert dette samarbeidet med Fagansvarlig for grunnskolen, rektorgruppen i kommunen og avdelingsleder for fremmedspråk ved Levanger videregående skole. I tillegg er det en nødvendighet å ha med seg fremmedspråkslærerne både i kommunen og på Levanger videregående skole i et nettverkssamarbeid slik at samarbeidet forankres på alle nivå. Dette har vi nå fått til, og her er språklærere fra alle Levanger kommunes skoler representert. Dette nettverket har som mål å ha tre møter i løpet av skoleåret og vi har en ambisjon om å få til et felles kurs for fremmedspråkslærerne.

Høsten 2010 søkte vi om prosjektmidler fra Fremmedspråkssenteret slik at vi kunne få et økonomisk handlingsrom i sammenheng med de aktivitetene vi så på som viktige. Vi skrev en enkel søknad hvor informasjon og rådgivning i grunnskolen var de sentrale områdene. Sammen med kommunen fikk vi penger slik at vi har kunnet gjennomføre de planlagte aktivitetene. Disse aktivitene presenteres i egne innlegg på bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar